Vendégünk Gulyás Melinda és Kurucz Endre - Együtt és külön a Forever családi vállalkozásunkban - 2019 január 

GULYÁS MELINDA Soaring Manager Előadása - 2017. május
GULYÁS MELINDA Soaring Manager Előadása az Újévi Siker Napon - 2018
FOREVER MAGAZIN - 2017. novemberi szám
FOREVER MAGAZIN - 2017. áprilisi szám
Gulyás Melinda Soaring Manager: Ez egy új kilátó

Egy új kilátó, ahonnan tovább építjük az emberi sorsokat.


Mindössze huszonhat évesen már sikeres vállalkozó voltál a direkt értékesítésben. Mi az a plusz, amit ehhez az ágazathoz képest a Forever nyújtani tudott?

Valóban sikeres voltam, hiszen a cégnél, ahol vállalkozóként dolgoztam az év tanácsadójának, az év csoportvezetőjének is megválasztottak, és első értékesítő voltam országos szinten. Ami mégis „meg tudott szólítani”a Forevernél a tizenöt évvel ezelőtt, az a jogdíj, és a passzív jövedelem lehetősége volt. Ez egy új világot nyitott meg előttem. Mert hiába voltam önálló és sikeres tizenkilenc éves korom óta, egy mókuskerékben éltem.

Rögtön igent mondtál magadban a lehetőségre?

Vettem egy Touch dobozt 2002 januárjában, de még nem indultam el az üzletben. Éva elhívott egy rendezvényre a Vígszínházba, ahol akkor több vezető kapta meg a 13. havi fizetését. Hatalmas összegek voltak, 50-60 millió forintok. És én akkor azt mertem mondani, hogy ha nekik sikerült, akkor nekem is sikerülhet. Nagy örömmel, de frusztráltan jöttem el onnan.

Ez az érzés már elég volt ahhoz, hogy bizonyítani akarj?

Egy Nefelejcs utcai rendezvény tette fel az i-re a pontot. Michael Strachowitz előadásából megismerhettem a Network Marketing szakma alapjait, és betekintést kaptam a Forever szellemiségébe. Innen már nem volt megállás: áprilisra meglett a 25 pontos minősülés, júliusra az Assistant Manager, szeptemberre pedig a Manager szint.

Ez kevesebb, mint nyolc hónap. Minek tudod be a gyors sikert?

Egyrészt nem álltak távol tőlem az olyan fogalmak, mint a bemutató, személyre szabott tanácsadás, emberi kapcsolatok üzlete, hiszen korábban hasonlóban dolgoztam. Másrészt azt a tanítást kaptam, hogy ezt az üzletet lendülettel kell építeni. Használtam az eszközöket, ott voltam minden rendezvényen, a szakmai anyagokat megvettem. Mindent megtettem, amit a profi szponzorom mondott, szövetségben voltunk.

Kikből lettek az első Managereid?

Na ez érdekes, mert mindig azt hallottuk, hogy a szívkörrel nehéz dolgunk lehet. A névlistám írásakor én azonnal a nővéremre gondoltam. A termékekre igent mondott, és amikor egy nála tartott családi bemutatón valaki Touch dobozt kért, az beindította az üzletépítését is. Ma is együtt dolgozunk, Gabriella aktív Manager, tizenöt éve lojális partner. Ugyanígy a párom is, Kurucz Endre Manager. Vagyis a szívkörben is ott van az erő, csak legyünk mi elég jók hozzá!

Az első év meredek pályája töretlenül folytatódott, vagy adódtak hullámvölgyek?

Stabilizációs időszakoknak mondanám, de mindnek haszna volt. Igyekeztünk figyelni az ösztönző programokra, megtanultuk a szakmai alapokat, és elkezdtük bátran mutatni nemcsak a termékeket, de az üzleti koncepciót is. Én tanultam, tanultam, tanultam komoly figyelmet, időt és pénzt áldoztam a személyiségem fejlesztésére.

Meg tudnál-e osztani velünk valamilyen fogást, ami nektek bevált?

Talán a tematikus munkafolyamatot említeném, amit mi már az első években kialakítottunk. Nálunk minden partinak, bemutatónak adott a tematikája – szépségápolás, testsúlykontroll, stb – van, hiszen egy szűkített termékpalettával sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint ha húsz emberre egyszerre rázúdítjuk a kétszáz terméket. Emellett mindig komolyan vettem az emberfüggő vezetést és tanácsadást.

Meg is lett a következő nagy eredményed: 2006 – Senior Manager szint.

Igen, és igazán innentől indult el a vezetővé válás útja. Amire büszke vagyok: végig Manager szintű jövedelmet kaphattam. Akik tíz-tizenöt éve elindultak és komolyan vették ezt a szabad vállalkozást, azok a mai napig itt vannak velem, vagyis a hálózatom stabil, és életképes. A csapatomban dolgozó vezetők és Kulcsemberek becsületes, kitartó munkájukkal kiváló erőforrásai az FLP cégnek. Készen van minden ahhoz, hogy Eagle Managerek legyenek.

Hiszel abban, hogy a frontépítés mellett figyelmet kell nyújtani a mélység építésére is?

Bizonyítékok vannak erre az üzletemben. Mi mindig arra törekedtünk a szponzorommal és a vezetőkkel, hogy akár az ötödik-hatodik mélységben is találjunk értékeket, olyan partnert, aki mozgósítható. Fő fókusz mindig: erősségei mentén szponzorálni mindenkit!

Most lettél Soaring Manager. Azt az érzést adja, amit vártál tőle?

Az biztos, hogy egy nagy cél valósult meg, én úgy mondom, ez egy új kilátó. Itt van a boldogság a szívünkben, ez nagy öröm és büszkeség, de megyünk tovább, mert tudjuk, hogy van még mit tenni, de már látom a következő családok Manager minősülését. Mikor átvettem Sándortól a kitűzőt, és ott volt a zafír kitűzője az ingén, én ügyesen fókuszba vettem. Különleges pillanat volt! Velem lesz a további utamon!

Említetted, hogy saját párod is a Managered. Érdekes helyzet.

Tizenegy évvel ezelőtt ismertem meg őt, amikor már Senior Manager voltam, ő pedig sikeres vállalkozó. Tetszett neki a Forever szellemisége, a marketing terv-adta pénzügyi juttatások, és az első amerikai utunkon úgy döntött, az élelmiszerboltja mellett felépíti a Manager üzletet is. Párhuzamosan dolgozunk, de természetesen egymást segítve – nem is lehetne másként.

Ehhez nemrég egy új eszközötök is adódott: az online világ minden lehetősége. Az internet megváltoztatta a ti üzletépítéseteket is?

Kétségtelen, hogy bizonyos fázisokat, mint a promóció vagy az információátadás, gyorsítósávra tud tenni. Facebook, zárt csoportok, e-mailrendszer, youtube-csatorna, webinárium, csoportos konzultáció a neten: az információ gyorsabban odaér mindenkihez a megfelelő fázisban, ami főként azért fontos, mert külföldi Partnereink is vannak.

 

Ha megkérdeznénk az Üzleti Partnereidet, vajon mit mondanának, milyen vezető vagy?

Hozzáértő, megbízható, felkészült, nyugodt, elvárásokat támasztó, kiegyensúlyozott. Remélem. Mi csapatban tudunk gondolkodni, mégpedig úgy, hogy közben az egyén is érvényesülhessen. Senkit nem akarunk megváltoztatni, mindenkit abban támogatunk, amit ő szeretne elérni. Mindenben lényeges a feedback; ha megállapodunk valamiben, és lezárunk egy programot, ott nincs vége, akkor következik a visszacsatolás. Úgy véljük, az alapmunkaprogramokkal vagy az ösztönzőkkel létre lehet hozni egy FLP üzletet, de FLP-birodalmat és jogdíjakat csak a konzultációkon keresztül lehet felépíteni.

Számodra mi jelentené a legjobb haladást az idén?

Befejezzük mindenképp az Eagle programot, és ezúttal is szeretnénk elérni a Chairman’s Bonust. A tehetséges és felkészült Managereinknek minden támogatást megadni ahhoz, hogy az Eagle Programokkal célba érjenek, és együtt utazzunk 2018-ban az Eagle Találkozóra! A többieknek pedig azt ígértük, ha követik példánkat, akkor nemsoká kitehetik a pipákat a kezdetekkor írt motivációs listájuk tételei mellé, ahogyan mostanra mi is megtehettük. A cél: továbbra is egységben, és rendszerhasználattal dolgozni.

Mivel családon belül vagyunk, egységet képviselünk, és ezzel talán példa is tudunk lenni a csapatban. A Forever maga is egy nagy család sokféle emberrel, mindenkinek van benne lehetőség kicsitől a nagyig. Ami Melindát illeti, szerintem a célállítás, és az elszántság a titka. Mindig figyelt a stabilitásra, és tudja, hogy a vállalkozásának legnagyobb értékét az emberi kapcsolatok adják. Kilenc Manager van az alsóvonalában, és mindenki aktív – úgy gondolom, mára elmondhatjuk róla, hogy példaértékű, elismert vezetővé vált. /Kurucz Endre Manager

Gulyás Melinda Soaring Manager-Senior Eagle Manager a Forever TV-ben - 2017. május

FOREVER MAGAZIN - 2017. június

Izgalmas tizenöt év az életemben: számomra ezt jelenti a Forever vállalkozás, amelyben az utamat egy Michael Strachowitz-előadás indította el. Kezdtem átlátni, hogy itt hányféle módon juthatok jövedelemhez. És elindult a varázs!

A jogdíj volt a következő vonzerő. Az életemnek ez a tizenöt éve erről szól, és tudom, hogy a jelenem és a jövőm is ez lesz. Rendezvények, alapmunkák, konzultációk és ösztönzők: nekem ezek voltak az építőkövek, ezek repítettek a mostani üzleti szintre.

Ma ott tartok, hogy otthonról irányítható vállalkozást működtethetek egy csodálatos irodában párommal, Kurucz Endrével. Munkamódszerünk szerint tematikus partikat tartunk szépség, testsúlykontroll vagy épp az üzlet témájában.

Amióta berobbant az életünkbe az online munka, azóta ezzel az eszközzel is közösséget építünk. Azért tudunk motiválni, mert mi is megkapjuk ugyanezt a felsővonalunktól.

Azt tanácsolom, hogy a technikai tudásod mellett a gondolkodásmódodat is építsd - szövetségben a szponzoroddal. Elsősorban neked kell harmóniában lenned, mert itt minden adott a sikerhez.
Kurucz Endre - Manager - Szeretem a kihívásokat! - 2012. június (Aloe havi lap)

A harminckilenc éves manager mára főállású FLP-s, előtte hagyományos kereskedelemmel foglalkozott. Hobbija a zenélés, közel négyszáz esküvőn muzsikált eddig. Őrbottyánban él párjával.

Szponzora: Gulyás Melinda
Felső vonala: Szépné Keszi Éva és Szép Mihály, Illyés Ilona, Gergely Zsófia, Vágási Aranka, Berkics Miklós, Szabó József, Rolf Kipp, Rex Maughan

Hogyan kerültél kapcsolatba a Foreverrel?

Először a termékeket ismertem meg. Szponzorommal, Melindával 2005-ben találkoztunk, ő később a párom lett. Néhány mondat után névjegyet cseréltünk, és bő egy hónap elteltével én kerestem meg őt. Találkoztunk, termékajánlást kaptam és csatlakoztam. Nagyon sokáig csak fogyasztó voltam, az üzlet lehetősége nem igazán érintett meg. Mikor a FLP-n kívül is egymásra találtunk, 2007-ben Melinda meghívott egy amerikai jutalomútra, egy Traditional Post Rally-re, ami igen meghatározó élmény volt számomra. Azelőtt voltam alkalmazott és vállalkozó is, az elvégzett munkáért csak annyit kaptam, amennyit, nem voltak pluszjuttatások. Láttam, hogy a Foreverben ennél jóval többről van szó. A hatalmas aloe ültetvények, Dallas, minden egy világcég benyomását keltette és a cég hitelességét erősítette. Egyszerűen lenyűgöző volt.

Mi történt az elmúlt öt évben?

Nagyon hamar supervisor lettem a fogyasztóimnak köszönhetően, de még nem építettem hálózatot. Ezzel párhuzamosan futott a vállalkozásom is, ami egyre több időt és energiát kívánt, de az eredmények nem voltak arányosak a befektetett munkával, és nem volt szabadidőm. Ráadásul építkeztem is. Megoldást kerestem erre a problémára. Egyre több fogyasztóm lett, így elértem az assistant manager szintet, de még mindig csak fogyasztókban és nem hálózatépítésben gondolkodtam. Aztán 2010 tavaszán eldöntöttem, változtatni fogok, és még az év nyarán megszüntettem a hagyományos vállalkozást, és elkezdtem csapatépítésben gondolkodni. Rengeteg alapmunkával és tematikus bemutatókkal indult a hálózatépítés. Képezni kezdtem magam.

Mi történt az elmúlt öt évben?

Nagyon hamar supervisor lettem a fogyasztóimnak köszönhetően, de még nem építettem hálózatot. Ezzel párhuzamosan futott a vállalkozásom is, ami egyre több időt és energiát kívánt, de az eredmények nem voltak arányosak a befektetett munkával, és nem volt szabadidőm. Ráadásul építkeztem is. Megoldást kerestem erre a problémára. Egyre több fogyasztóm lett, így elértem az assistant manager szintet, de még mindig csak fogyasztókban és nem hálózatépítésben gondolkodtam. Aztán 2010 tavaszán eldöntöttem, változtatni fogok, és még az év nyarán megszüntettem a hagyományos vállalkozást, és elkezdtem csapatépítésben gondolkodni. Rengeteg alapmunkával és tematikus bemutatókkal indult a hálózatépítés. Képezni kezdtem magam.

Mik a további céljaid?

A munkatársaim segítése, valamint az, hogy megfeleljek a kihívásoknak; amióta csatlakoztam, minden Európai Rally-n részt vettem Stockholm óta. A versenyhelyzetek nagyon motiválnak, csapaton belül rengeteg kupát, elismerést kaptam, én különösen vágyom ezekre. Teszek is érte, most arra készülök, hogy minél nagyobb közönség előtt tudjak bizonyítani. Szeretek utazni, nagyon sok helyet szeretnék még bejárni. Egyre jobban előtérbe kerül, hogy az üzlettársaimat valamint a termékfogyasztókat segítsem. Sokat köszönhetek az orvos szakértőknek, számtalanszor igénybe vettem a segítségüket, a jakabszállási programoknak, rendezvényeknek, szponzoromnak, és az üzlettársaimnak szintén. Kihasználom a cég adta lehetőségeket, elveszem azt, amit Rex tálcán kínál. Figyeltem a legnagyobb üzletépítőket az elmúlt években, és megbizonyosodtam arról, hogy jó helyen vagyok. Itt lendületes, kitartó munkával bárki elérheti céljait.

Mi a legfontosabb különbség a Forever előtti életedhez képest?

Anyagi biztonság, minőségi szabadidő, stresszmentesebb, egészségesebb élet.

Úgy tudom, a saját családi házadban kialakítottál egy nyolcvan négyzetméteres bemutatótermet és előadó helységet. Hogyan töltöd meg tartalommal?

Ez a történet tavaly decemberben kezdődött. Egyre több fogyasztónak, környékbeli érdeklődőnek tartunk tematikus bemutatókat a párommal és az üzlettársaimmal. Az előadóterem negyvenfős, most még nincs tele, de év végére biztosan megtöltjük. Ez a cél.

Hoztál egy döntést, manager lettél, bár előtte te is sokáig hezitáltál. Mit üzensz annak, aki még a döntés előtt áll?

Minden egyes hónap elvesztegetett idő. Fogja meg a szponzora kezét, bízzon benne, hisz a szponzora és közte érdekazonosság van, ami a network marketing szakma egyik fontos eleme. Sok sikert, kitartást és jó eredményeket kívánok mindenkinek! GO DIAMOND!Kapcsolat

Őrbottyán Móra Ferenc u. 7.

  • dummy+36 20 931 8434

  • dummy meliend.team@gmail.com

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.